Auto opkopers

Autoverzekering controleren.

Aan de oppervlakte, onvoorzichtig rijden en roekeloos rijden lijken twee kanten van dezelfde medaille. In sommige opzichten zijn ze dat ook, omdat het in beide gevallen gaat om ongepast gedrag achter het stuur dat kan leiden tot een ongeval, dure boetes en hogere premies voor de aansprakelijkheidsverzekering.

Hoewel ze vergelijkbaar zijn, in de ogen van de wet, roekeloos en onvoorzichtig hebben een aantal belangrijke verschillen die belangrijk zijn om te begrijpen. De volgende moet helpen de record recht over hoe de twee te vergelijken en contrast.

Autoverzekering controleren.

Volgens juridische deskundigen, roekeloos rijden is een verkeersovertreding die wordt aangerekend wanneer automobilisten negeren de regels van de weg in een achteloze manier. Bijvoorbeeld, zijn de meeste bewegende overtredingen geclassificeerd als onzorgvuldig, zoals te hard rijden, het runnen van een rood licht, en sturen over de middellijn. In deze situaties voeren automobilisten deze handelingen niet noodzakelijkerwijs uit kwaadwilligheid uit of om personen, inclusief zichzelf, schade te berokkenen. Toch besturen ze een motorvoertuig op een onverantwoordelijke manier. Onvoorzichtig rijden is een overkoepelende term, dus de tenlastelegging hangt meestal af van welke specifieke verkeersregels werden overtreden. Motorverzekering.

Zwaardere straffen bij roekeloosheid

Roekeloos rijden is de meer ernstige van de twee kosten. Hoewel de specifieke definitie meestal varieert afhankelijk van de staat, roekeloze chauffeurs tonen “moedwillig of baldadig minachting” voor het menselijk leven en de veiligheid van hun medeweggebruikers. Een goed voorbeeld van roekeloos rijden zijn diegenen die stoppen op een kruispunt en vervolgens het gaspedaal intrappen zodra het licht op groen springt. Dit staat bekend als drag racing, waarbij meestal twee bestuurders betrokken zijn die hun eigen voertuig besturen.

Slaperige bestuurders die betrokken zijn bij een ongeval kunnen ook worden beschuldigd van roekeloos rijgedrag. De slaapschuld van de Amerikanen is een groot gevaar voor de veiligheid, aangezien naar schatting 846 automobilisten elk jaar op de snelwegen om het leven komen wanneer bestuurders in slaap vallen achter het stuur, volgens de National Highway Traffic Safety Administration. Aangezien het belang van alertheid tijdens het rijden een gegeven is, wordt slaperig besturen van een motorvoertuig vaak beschouwd als roekeloos wanneer het ongevallen tot gevolg heeft. Vanwege de ernst van de overtreding, is roekeloos rijden meestal beschouwd als een misdrijf, met straffen die kunnen bestaan uit een dagvaarding, licentie schorsing, en af en toe gevangenisstraf, volgens juridische deskundigen.

Meer dan 95% van de auto-ongelukken zijn toe te schrijven aan gedrag.Meer dan 95% van de auto-ongelukken zijn toe te schrijven aan gedrag.
Ongeval kan aard van aanklacht veranderen
Een ander subtiel onderscheid tussen onvoorzichtig en roekeloos rijden is het resultaat van de gedragingen. In gevallen waar iemand rijdt meer dan 20 mijl per uur over de maximumsnelheid, wat resulteert in een ongeval waarbij iemand gewond is geraakt, kan die automobilist worden belast roekeloosheid. Echter, als dezelfde automobilist werden geklokt op een vergelijkbare snelheid, maar trok over tijdens een verkeersstop, kan de aanklacht onvoorzichtigheid zijn.

Hoe dan ook, beide worden beschouwd als gevaarlijk en je moet voorkomen dat het aangaan van dit soort gedrag – niet alleen als gevolg van de veiligheidsrisico’s die betrokken zijn, maar ook omdat ze kunnen leiden tot dure premieverhogingen, de gezworen vijand van goedkope volledige dekking autoverzekering. Vorig jaar, roekeloos rijden kosten verhoogd auto verzekeringspremies voor de gemiddelde bestuurder met 85%, volgens InsuranceQuotes.com. Voor onvoorzichtig rijden, de gemiddelde stijging was 27%. Dus onder Maryland  oldtimer verzekering polishouders, als een voorbeeld, een 85% piek in de premies kan een extra $ 750 per jaar kosten.