Auto opkopers

Auto tips

Automobilisten krijgen het meeste uit hun auto kopen dollar, als je bedenkt dat de gemiddelde leeftijd van auto’s op de weg vandaag is 11,4 jaar, volgens IHS Automotive. Dit betekent dat bestuurders meer dan een decennium wachten alvorens hun voertuigen in te leveren voor een nieuwe rit.

Het is niet alleen dat ze de auto’s langer bezitten, ze maken ook meer kilometers. Volgens The New York Times zijn auto’s met een kilometrage van 200.000 de nieuwe norm, in plaats van de auto’s met een kilometrage van 100.000 die ooit als de norm in de sector werden beschouwd.

5 manieren om uw auto met hoge kilometerstand sterk te houden

Hoewel de auto’s van tegenwoordig steviger gebouwd zijn, dankzij de vooruitgang in de productie, bereiken auto’s deze hoge kilometerstanden niet zonder wat ellebogenwerk. Hieronder volgen enkele onderhoudstechnieken die u kunnen helpen uw auto te laten rijden, en rijden, en rijden, alsof het de Energizer Bunny is:

Wees op tijd met olie verversen
Iedereen weet dat de olie van een auto regelmatig moet worden ververst, meestal tussen de 3.000 en 6.000 mijl. Als u echter treuzelt en overmatig gebruikte olie laat etteren, kan dit de levensduur van uw auto verkorten. Noteer wanneer u de olie voor het laatst hebt ververst, zodat u precies weet wanneer de volgende verversing moet plaatsvinden.

Controleer de vloeistoffen regelmatig
Auto’s lijken veel op mensen – zodra u dorst heeft, bent u uitgedroogd. Gezondheidsdeskundigen raden aan om de hele dag door water te drinken om te voorkomen dat u zich uitgedroogd voelt. Dezelfde regel geldt voor uw auto. Controleer om de week de vloeistoffen in de motor, zodat de reservoirs niet droog komen te staan.

Volg het advies in de handleiding
De gebruikershandleiding is misschien wel het meest zelden gelezen boek dat er is en dat zou moeten zijn. In de inhoudsopgave vindt u een uitgebreide opsomming van alles wat u moet doen om uw auto zo lang mogelijk op volle toeren te laten draaien. Lees het eens door en u zult verrast zijn door wat u zult ontdekken.

Doe het rustig aan
De wijlen grote Glenn Frey van The Eagles faam zei het misschien het beste: Doe het rustig aan als u rijdt, vooral als u uw auto al een paar jaar hebt. Uw auto is niet meer zo jong, dus hij verdient wel wat liefdevolle aandacht. Trap niet te hard op de rem en vermijd te snel optrekken.

Opbergen in afgesloten ruimte
De dagelijkse slijtage van het rijden is onvermijdelijk, en is de reden waarom voertuigen verouderen zoals ze doen. Het weer speelt ook een rol, want de verzengende hitte van de zomer en de ijzige koude van de winter kunnen schade veroorzaken. Indien mogelijk, parkeer uw voertuig in een garage om het uit de barre weersomstandigheden te houden.

Tags: Auto opkoper centercars